„Z gęsiną przy wspólnym stole…” w Kołudzie Wielkiej

Ekologiczno-kulinarne przedsięwzięcie realizowane wraz z Fundacją Hodowców Polskiej Białej Gęsi  –  „Prozdrowotna wartość gęsiny – warsztaty kulinarne dla kół gospodyń wiejskich oraz dziennych domów seniora z powiatu inowrocławskiego”, powoli dobiega końca i w związku z tym dziś mieliśmy przyjemność gościć w naszych progach nie tylko beneficjentów programu, ale również lokalne media oraz Wicemarszałka Województwa kujawsko-pomorskiego dr Dariusza Kurzawę.

Niezaprzeczalne walory smakowe i prozdrowotne gęsiny oraz ekologiczny aspekt chowu gęsi były wiodącą tematyką wykładów i prezentacji. Mamy nadzieję, że zarówno bezpośredni jak i medialny przekaz informacji oraz wiedzy w ramach naszego projektu przyczynią się do proekologicznych i prozdrowotnych postaw społecznych.

About Author: