ŚWIĘTO JAGNIĘCINY RAS RODZIMYCH – 10 lat z truflą wśród mięs na szlaku Niech Cię Zakole
– lat z truflą wśród mięs na szlaku Niech Cię Zakole – Pałace Ostromecka.
Seminarium pn. „Nauka i kulinaria jako doskonały mariaż dla zbudowania regionalnej marki kulinarnej” – prezentacje i wystąpienia naukowców – zootechników, restauratorów, przetwórców i hodowców;
W imieniu Pracowników Zakładu Doświadczalnego Kołuda Wielka Instytutu Zootechniki – Państwowego Instytutu Badawczego wspólnie z dr Kamilą Kłos i mgr inż. Rafałem Zwierzyńskim mieliśmy zaszczyt złożyć gratulację dla Piotra Lenarta za ogrom pracy, zaangażowanie i pasję z jaką realizuje od wielu lat projekt „Trufla wśród mięs jagnięcina” (jako jeden z wielu projektów). Życzymy niegasnącej wytrwałości w promocji polskiej, zdrowej żywności i wdrażaniu krótkich łańcuchów dostaw.
To dla nas zaszczyt być częścią tego projektu i jednocześnie obowiązek aby w takich działaniach uczestniczyć i wspierać.