Spotkanie Kobiet Gospodarnych powiatu mogileńskiego i żnińskiego – warsztaty kulinarne – dzień dziewiąty – zakończenie.

✅W dniu 11.12.2023 r. miało miejsce zakończenie kolejnej edycji warsztatów kulinarnych „Prozdrowotna wartość gęsiny” w Instytucie Zootechniki PIB Zakład Doświadczalny Kołuda Wielka. Spotkanie było podsumowaniem naszych dotychczasowych działań, ale jednocześnie wprowadzeniem do nowej formuły warsztatów, które rozpoczną się w 2024 r. Warsztaty odbyły się dzięki dofinansowaniu z Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Toruniu.

✅Na podsumowaniu gościliśmy: Koła Gospodyń Wiejskich z Ludziska i Ołdrzychowa, Panie z Klubu Senior+ z Gniewkowa, młodzież wraz z opiekunami i panią Dyrektor Beatą Gałgańską z Kujawsko-Pomorskiego Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego Nr 1 dla Dzieci i Młodzieży Słabo Widzącej i Niewidomej im. L. Braille’a w Bydgoszczy, Jarosława Ciemniewskiego – zastępcę dyrektora ARiMR OR w Toruniu, Annę Patyk – kierownika BP ARiMR w Inowrocławiu, Małgorzatę Wrońską – kierownika BP ARiMR w Mogilnie wraz z pracownikami, Sebastiana Kowalika – kierownika BP ARiMR w Żninie wraz z pracownikami, Mateusza Świs – doradcę energetycznego WFOŚiGW w Toruniu oraz naszych ekspertów kulinarnych z Fundacji Hodowców Polskiej Białej Gęsi: Annę Marek, Renatę Sobczak i Helenę Polaczyk.

✅Cykl warsztatów to wspaniała okazja do promocji gęsiny i zdrowej, polskiej żywności. Dziękujemy wszystkim osobom i instytucjom, z którymi mieliśmy przyjemność realizować te spotkania i przede wszystkim dziękujemy uczestnikom za udział w szkoleniach, wymianę doświadczeń i zaangażowanie w warsztatach kulinarnych.

About Author: