Spotkanie Kobiet Gospodarnych i wyjątkowych powiatu inowrocławskiego – Warsztaty kulinarne – ”Trufla wśród mięs – jagnięcina” – dzień trzeci

Warsztaty #Jagnięcina#Kołudzie – dzień trzeci. Kuchnia z jagnięciną w roli głównej oraz duża szczypta przydatnych i cennych informacji: „Oferta finansowa WFOŚiGW w Toruniu. Dotacje i preferencyjne pożyczki”; „Charakterystyka, walory i atuty rodzimych ras owiec” w świetle wyników badań programu „Biostrateg” dot. zagospodarowania rodzimych ras zachowawczych”; Hodowla i chów owiec w Zakładzie Doświadczalnym Kołuda Wielka; „Wsparcie ARiMR dla KGW”; „EKOŁUDA – z widokiem na przyszłość”. Nasi partnerzy i prelegenci: eksperci kulinarni: Piotr Lenart oraz Błażej Mirota, Ireneusz Stachowiak Prezes Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Toruniu, Marek Kościński Dyrektor Cukrowni Kruszwica Krajowa Grupa Spożywcza, prof. dr hab. Bronisław Borys , Katarzyna Kania-Lewandowska ARiMR Toruń, Anna Patyk Kierownik BP ARiMR w Inowrocławiu, mgr inż. Rafał Zwierzyński Kierownik Fermy Owiec Zakład Doświadczalny Kołuda Wielka Instytut Zootechniki – Państwowy Instytut Badawczy.

About Author: